Hartikka Media

responsiivinen verkkosuunnittelu

Mitä responsiivinen tarkoittaa ja onko se tärkeää yrityksellesi?

Responsiivinen verkkosivu, olet varmaan joskus kuullut tämän termin? Ehkä juuri siksi olet päätynyt lukemaan tätä kirjoitusta. Mitä se sitten tarkoittaa ja onko siitä hyötyä? No minäpä kerron!

Mietitäänpä hetki: Oletko koskaan avannut verkkosivua puhelimella tai tabletilla ja huomannut, että sitä on vaikea käyttää? Kaikki on joko liian pientä, liian suurta tai jotkin kohdat eivät mahdu kunnolla näytölle. 

Se johtuu siitä, että verkkosivusto ei ole responsiivinen.

Tässä blogikirjoituksessa kerron siitä, mitä responsiivisuus on ja miksi se on tärkeää erinomaisen käyttäjäkokemuksen kannalta.

Mitä on responsiivisuus?

Nettisivut ovat responsiiviset silloin kun ulkoasu mukautuu helposti luettavaan ja käytettävään muotoon riippumatta siitä, millä laitteella sitä selataan. Pienelle näytölle kun ei mahdu asiat samalla tavalla kuin suurelle näytölle.

Joku saattaa saapua verkkosivuille älypuhelimella, toinen tabletilla ja kolmas tietokoneella. Tämän lisäksi näyttöjen koot saattavat vielä vaihdella eri älypuhelinmallien välillä, eri tablettimallien välillä ja vieläpä eri tietokoneiden välillä!

Nykypäivänä todella suuri osa verkkoliikenteestä tulee mobiililaitteista, eli älypuhelimista. Jos verkkosivut eivät ole responsiiviset, jää monta kauppaa tekemättä ja tarjouspyyntöä saamatta, koska sivusto ei toiminut kunnolla.

Mitä sitten on responsiivinen verkkosuunnittelu?

Responsiivinen verkkosuunnittelu tarkoittaa verkkosivujen muotoilua siten, että ne toimivat hyvin ja näyttävät hyvältä eri laitteilla: älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. 

Tämä saavutetaan pitämällä huoli siitä, että ulkoasu ja sisältö skaalautuvat sujuvasti eri näyttökokojen mukaan. 

Näin jokainen sivuston vierailija voi nauttia erinomaisesta käyttökokemuksesta, riippumatta siitä mitä laitetta he käyttävät.

Mistä tiedät onko verkkosivusi responsiivinen?

Miksi yrityksen kannattaa uudistaa verkkosivut responsiivisiksi?

Tässäpä muutama tärkeä syy:

  1. Parempi käyttäjäkokemus: Responsiivinen verkkosivusto takaa, että sivustosi on helppo käyttää kaikilla laitteilla. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta ja helpottaa esimerkiksi ostamista tai tarjouksen pyytämistä.
  1. Hakukonenäkyvyys: Responsiivisuus on nykyään yksi tärkeimmistä hakukoneoptimoinnin tekijöistä. Google ja muut hakukoneet suosivat responsiivisia sivustoja, joteni sijoituksesi hakutuloksissa paranee.
  1. Laajempi asiakaskunta: Responsiivinen verkkosivusto tavoittaa enemmän ihmisiä, koska se toimii hyvin myös mobiililaitteilla. Näin saat enemmän asiakkaita ja kasvatat liiketoimintaasi.

Ovatko responsiiviset verkkosivut kalliimpia toteuttaa?

Nykyään responsiivisuus on verkkosivustojen suunnittelun ja toteutuksen oletusarvo ja sen tulisi sisältyä verkkosivustoprojektin hintaan. Eli ei, responsiivinen verkkosivusto ei ole kalliimpi toteuttaa.

Eikö verkkosivusi ole vielä responsiiviset? Ota yhteyttä, niin hypätään yhdessä kohti parempaa käyttäjäkokemusta!

Jutellaan rennossa hengessä nettisivuistasi ja siitä kuinka voisin auttaa. Voidaan vaikka samalla tsekata, että miten verkkosivusi saataisiin tuottamaan enemmän myyntiä tai yhteydenottoja.